Yazılımcıların İzlemesi Gereken Dizi Ve Filmler

Yazılımcıların İzlemesi Gereken Dizi Ve Filmler

Bilişimcilerin mutlaka izlemesi gereken ufkunuzu açacak bazı filmleri listeledik. Boş zamanlarınızı bu dizi ve filmleri izleyerek doldurabilirsiniz.

Mr. Robot

MR. ROBOT, gündüzleri siber güvenlik mühendisi olarak çalışırken geceleri kanunsuz bir hacker olan Elliot adındaki antisosyal genç bir programcıyı merkezine koyuyor. Bir gün, gizli bir hacker grubu liderinin kendine çeşitli çok uluslu şirketleri çökertmesinde yardım etmesi için iş teklifi aldığında yol ayrımına düşüyor

 

 

Ben Kimim? / Who Am I

Almanya’da stüdyo filmlerini geride bırakarak gişede rekorlar kıran ve ABD remake haklarını Warner Bros’un satın aldığı “BEN KİMİM? / WHO AM I”, dünyanın en çok aranan hacker’ı haline gelen bir bilgisayar dehasının macerasını anlatıyor.  25 yaşında asosyal bir bilgisayar korsanı olan Benjamin, çevrimiçi aktiviteleriyle karizmatik hacker Max’in dikkatini çeker ve onun CLAY adlı hacker grubuna katılır. Gizli tuttukları kimlikleriyle CLAY öyle iyi işler ki, Alman Gizli Servisi ve Europol peşlerine düşer. Bunlar yetmiyormuş gibi karanlık bir hacker grubu da onları tehlikeli bir rakip olarak görecek ve peşlerine düşecektir.

 

 

The Matrix Trilogy

Matrix’te; insanların geliştirdiği zeki sistemler öğrenebilme ve düşünebilme yeteneği kazanarak kendilerini sürekli geliştirmiş, zekanın son noktası olmuş, kendini fark etmiş, insanlığı da karşısına almıştır. Bu felsefe filmin özünü oluşturur. Bu listenin bir numarası Matrix üçlemesidir diyebiliriz. Her izlediğimde yeni detaylar keşfettiğim müthiş bir seridir Matrix. Her izlediğimde ufkumu açar. Eğer izlemediyseniz şiddetle tavsiye edilir.

Silikon Vadisi / Silicon Valley

1980′lerin sonunda Silikon Vadisi’nde çalışan bir bilgisayar programcısının yaşadıklarını konu edinen dizinin merkezinde; içine kapalı, asosyal bilgisayar programcısı Richard ve onun beş arkadaşının öyküsü yer alıyor. Kara mizah türünde olan yapımda, teknoloji dünyasındaki insanların başarıya ulaşabilmek için geçtiği yolları anlatıyor!

 

 

The Internet’s Own Boy:Story of Aaron Swartz

Aaron Swartz’un hikayesini anlatan gerçekten izlenmesi gereken bir film bence. Herkesin bilgiye özgürce ulaşması, dünyanın daha iyi bir yere gelmesi için çabalayan bir gencin uğradığı haksızlıkları, adaletsizlikleri anlatan belgesel.

Sosyal Ağ / The Social Network

Facebook’un ve Mark Zuckerberg’in başından geçenleri anlatıyor.

 

The Theory Of Everything

Stephen Hawking’in hayatını anlatan ve yaptıklarını konu alan film, biraz belgesel tadında işlenmiş. Dış ses anlatmıyor fakat olaylara her açıdan bakabiliyorsunuz. İlginizi çekebilir

Humans

Evinizin her ihtiyacını gideren robot-insanlar (Synth) hayatınızın bir parçası olsaydı nasıl olurdu? İşte bunun yanıtını konu alan bir dizi.

 

The Signal

Nick ve Jonah bilişim teknolojisinde uzmanlaşmaya çalışmaktadır. Diğer yandan da hackerlık en büyük tutkularıdır; Başlarına ilginç bir uzay vakası gelir..

Sıfır Teorisi / The Zero Theorem

İnsanlarla muhattap olmayı sevmeyen, olağanüstü bir bilgisayar dehası olan Qohen’in hikayesi, hayatın anlamını aradığı bir maceraya dönüşüyor; Amaç streteji olmadan insanları çözmek!

Ben X

Archlord isimli internet üzerinden oynanan rol yapma oyununda yarattığı karizmatik ve güçlü karakterinin aksine Ben, gerçek hayatta okulda sürekli itilip kakılan, dışlanan bir çocuktur; İntikamı çok acı olacaktır, hırslı ve başarılıdır.

Jobs

Steve Jobs’ın hayatını ve Apple’ı nasıl kurduğunu konu alan Jobs filmini hala izlemediyseniz, kesinlikle öneriyoruz!

Lucy

Beyin açan filmlerin en iyilerindendir. CPH4 maddesi, Lucy’nin karnına yerleştiriliyor ve dünyanın en zeki kızı oluyor. Beyninizin %100’ünü kullanınca neler olduğunu bu filmde izleyebilirsiniz

 

The Internship

Orta yaşlarda Google’a staj için giren iki arkadaşın hikayesi anlatılıyor. Bakalım Google dünyanın en mutlu çalışanlarına gerçekten sahip mi? Stajyerlerle yaşanılan diyaloglar sizi etkileyecek!

 

 

 

Keyifli  Seyirler 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir