Kapat
ambilight kapak
Arduino 737 views 0

Ambilight Yapımı-DIY

Ambilight Yapımı-DIY

Herkese merhabalar. Philips’in hayranlık uyandıran Ambilight teknolojisi film izlerken ya da müzik dinlerken ortama ambiyans katmak daha konforlu bir kullanım ortamı elde etmek amacıyla kullanılan bir eğlence sistemidir. Philips, Hue setiyle üzerinde kablosuz alıcılar bulunan LED ampüller ile odaya da bu ambiyansı eklemeyi başardılar. Bu teknolojiyi kendi monitörüme uyarlayıp çalıştırabildim. Arduino nano kullanarak yaptığım projeye ait malzeme listesi aşağıdaki gibidir:

Projede kullanacağımız ARGB şerit ledleri monitörün arkasına 3 ya da 4 yönde yerleştiriyoruz. Philips Televizyonlarda alt taraftaki kısım hariç genelde 3 yönde ledler bulunuyor. (Ben monitörüm üzerine ledleri yerleştirirken alt kısımdan başlayarak saat yönünün tersine doğru 4 yönde yerleştirdim)

Fastled kütüphanesini arduino editöre ekliyoruz. Sonra adalight projesinde aşağıdaki gibi şerit led üzerindeki led sayısını ve data pini olarak kullanılacak pini girip arduino nano üzerine derleyip yüklüyoruz. Eğer klon arduino nano cihazınızı bilgisayara taktığınızda tanımadıysa CH340 driver yüklemeniz gerekmektedir.

Arduino nano ve şerit ledlere ait bağlantı şeması aşağıdaki gibi olmalıdır.

Sıra bilgisayar üzerinde kullanacağımız program ayarlarını yapmaya geldi. Ambibox uygulamasını yukarıdaki linkten indirip kuruyoruz. Kurulum sonrası ayarlar şu şekilde olmalıdır :

Gerekli kurulumlar ve konfigürasyonları tamamladıktan sonra artık kullanmaya hazırız. Kendi monitörümde gerçekleştirdiğim örnek videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz. İyi Kodlamalar 🙂

{belenyasin}

Bir Cevap Yazın