Kapat
delphi-access-violation-at-address
Delphi 1.151 views 0

Delphi de Access Vioalation At Address hatası

Delphi de Access Vioalation At Address hatası

Rad Studio (Delphi) de database işlemleri sırasında karşılaştığım ve uzun uğraşlar sonucunda bulduğum çözümü paylaşmak istiyorum.Rad Studio kurulumundan sonra Data Explorer menüsünden yeni bir data base connection oluşturmak istediğimde bu hatayla karşılaştım. Sorunu birkaç forumda paylaştım ama çözüm alamadım. Yabancı kaynaklarda da benzer hatalarla karşılaştım ama net bir sonuç alamadım.

Daha sonrasında ofiste setup dosyası hazırlarken karşılaştığım bir hata aklıma geldi ve denemeye karar verdim. Var olan kurulumu kaldırıp tekrardan kurduğumda sorun düzelmişti.

HATANIN NEDENİ  :

  • Hata tamamen işletim sistemi ve unicode kaynaklı. Eğer kurulum aşamasında hangi kullanıcı adına kurulum yapılacağını sorduğu ekranda ‘Just me’ seçeneğini seçtiyseniz ve işletim sistemindeki kullanıcı adınızda Türkçe karakter varsa bu hatayı alıyoruz.

ÇÖZÜM  :

  • Kurulum aşamasındayken kurulumun hangi kullanıcılar adına yapılacağını sorduğunda ‘All Users’ seçeneğini seçerseniz kurulum ortak klasörlere yapıldığı için hem kullanıcılardan bağımsız hemde Türkçe karakter sorununa takılmadan çalışabiliyor

İyi kodlamalar 🙂

{belenyasin}

Bir Cevap Yazın